Wie zijn wij?

Middenschool Vijverbeek is een dynamische middenschool in het centrum van Asse. We geven les volgens de leerplanvisie van het GO! (onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap), maar leggen graag eigen accenten.

We vinden kennis belangrijk, maar stellen een totale ontwikkeling als burgers in de 21ste eeuw voorop. We werken aan sociale vaardigheden en zelfredzaamheid tijdens de lessen, maar diepen deze ook uit tijdens projectdagen en gwp’s. Ook ICT proberen we zo veel mogelijk te koppelen aan functionele taken: niet leren om te weten, maar weten om te leren.

Met oog op de onderwijshervorming en de nieuwe leerplannen volgde ons team navormingen bij de pedagogische begeleidingsdiensten.

Vernieuwing en dynamiek binnen onderwijs gaan we niet uit de weg. We startten in het schooljaar 2018-2019 reeds met het GO!21-project: een leertraject waarbij leerlingen via instructiefiches en zelfstandig werk de leerstof verwerven en uitdiepen.
Na zeer positief onthaal bij leerlingen en ouders, breidden we in 2019-2020 GO!21 uit naar het tweede jaar en de volledige B-stroom. Ondertussen werd het pedagogisch project uitgebreid naar de 2de graad en zo werd GO!Flex geboren.

In Middenschool Vijverbeek vinden we de rol als klastitularis (klascoach) zeer belangrijk. De titularis is het aanspreekpunt voor leerlingen en ouders. Via klasnamiddagen en projectdagen leren (titularis)leerkrachten en leerlingen elkaar beter kennen. 
Elkaars talenten en kwaliteiten leren kennen, zorgt ervoor dat leerlingen elkaar waarderen. Een leerling die graag naar school komt, leert ook graag, dat houden we als team (leerkrachten, leerlingenbegeleiding en directie) nauwlettend in het oog.

We werken zeer leerlinggericht. Smartschool zorgt hierbij voor een vlotte en transparante communicatie tussen alle partijen: leerling, ouders, leerkrachten en leerlingenbegeleiders.

 

We willen adolescenten vormen in een veilige en stimulerende omgeving, met oog voor ieders talenten, met respect voor ieders mening en cultuur.

Contact

 

Adres

Nieuwstraat 124 B

1730 Asse

 

Telefoon

02/451-61-01

 

Mail

leerlingensecretariaat: secretariaat.middenschool@vijverbeek.be

Openingsuren van het secretariaat

 maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

8 uur tot 12 uur en 13 uur tot 16 uur 30

woensdag:

8 uur tot 12 uur