Hallo, ik ben Robbe Neyns en ik heb mijn 6 jaar middelbare school doorgebracht in het Koninklijk Atheneum van Asse. Ik heb mijn eerste 4 jaar de richting Latijn en Latijn-wiskunde gevolgd en de laatste 2 jaren ben ik overgeschakeld naar Wetenschappen-wiskunde. Daarna ben ik verder gaan studeren aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) om na 6 jaar (1 jaartje extra kan toch geen kwaad) af te studeren als geograaf. Momenteel werk ik als projectingenieur bij het bedrijf Arcadis.

Ik koos Latijn in mijn eerste jaar omdat ik gefascineerd was door de manier waarop de Romeinen leefden, maar na 4 jaar merkte ik dat wetenschappen me toch beter lag dan het leren van die taal. Ik heb het wat moeilijk gehad in mijn laatste jaren omdat de puberteit er nu eenmaal vaak voor zorgt dat studeren niet altijd prioriteit nummer één is. Toch ben ik blij dat ik heb volgehouden want tijdens mijn universitaire studies is al de opgedane kennis me goed van pas gekomen.

In mijn vrije tijd hou ik me vooral bezig met sport en vrijwilligerswerk. Op sportief vlak was mijn eerste grote liefde atletiek, nu ligt de focus eerder op rotsklimmen. Het vrijwilligerswerk is vooral gericht op acties rond de huidige klimaatproblematiek. Tijdens mijn studies geografie werd het namelijk snel duidelijk dat we onze aardbol niet altijd even goed behandelen.

Alumnus 6WEWII juni 2012