Michiel: Wetenschappen- wiskunde

In 2010 studeerde ik af aan KA Vijverbeek in de richting Wetenschappen-Wiskunde. Na mijn studies was ik helemaal niet zeker welke richting ik precies uit wou. Aangezien mijn interesses vooral lagen in de wetenschappen, begon ik aan de studie industrieel ingenieur aan KU Leuven Technologiecampus Gent. De algemene opleiding van de eerste drie semesters liet me toe om eerst te proeven van de verschillende vakgebieden alvorens een finale studierichting te kiezen. Uiteindelijk werd het de opleiding elektronica-ICT met afstudeerrichting ICT. Dankzij het uitgebreide lessenpakket wetenschappen en wiskunde dat ik genoot tijdens mijn vooropleiding aan Vijverbeek studeerde ik zonder al te veel problemen af. Na mijn opleiding startte ik een doctoraatsopleiding aan KU Leuven. Behalve het uitvoeren van mijn onderzoek, dat zich focust op het kostenefficiënt ontwikkelen van smartphone applicaties, bestaat mijn taak ook uit het begeleiden van practica en het geven van gastcolleges binnen de opleiding. Ook sta ik in nauw contact met verschillende bedrijven die actief zijn binnen mijn vakgebied.