Inschrijvingen 2022-2023

1ste jaars

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2de jaars 

Je kan je kind vanaf maandag 7 maart inschrijven via deze link. Tip: houd de identiteitskaart, pasfoto, klevertje van de mutualiteit en andere belangrijke documenten digitaal bij de hand. 

Indien de inschrijving niet lukt, kan u een afspraak bekomen om dit samen met een personeelslid van de school te doen op volgende tijdstippen:  op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot 17.00u / op woensdag tot 13.00u.  

Uw kind is pas ingeschreven wanneer u daarvan bevestiging ontvangt via mail (kijk zeker SPAM na of ongewenste mails), dus het is uiterst belangrijk de juiste contactgegevens in te voeren in het systeem.  De inschrijving via de link is definitief. 

U ontvangt na de inschrijving een uitnodiging voor een intakegesprek op school op maandag 4 juli 2022 (13u. – 16u.) waar u in gesprek met een aantal personeelsleden van de school de verdere administratieve formaliteiten kan vervullen.

1TOP! (B-stroom) = VOLZET

Je kan je kind vanaf dinsdag 19 maart inschrijven via deze linkTip: houd de identiteitskaart, pasfoto, klevertje van de mutualiteit en andere belangrijke documenten digitaal bij de hand. 

Indien de inschrijving niet lukt, kan u een afspraak bekomen om dit samen met een personeelslid van de school te doen op volgende tijdstippen:  op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot 17.00u / op woensdag tot 13.00u.  

Uw kind is pas ingeschreven wanneer u daarvan bevestiging ontvangt via mail (kijk zeker SPAM na of ongewenste mails), dus het is uiterst belangrijk de juiste contactgegevens in te voeren in het systeem.  De inschrijving via de link is definitief. 

U ontvangt na de inschrijving een uitnodiging voor een intakegesprek op school  waar u in gesprek met een aantal personeelsleden van de school de verdere administratieve formaliteiten kan vervullen.

Basisoptie Klassieke talen = VOLZET

Basisoptie Maatschappij en welzijn = VOLZET

2TOP!21 (B-stroom) = VOLZET

Inschrijvingen voor 2TOP!21 (B-stroom) zijn onder voorbehoud. Midden augustus kan u een antwoord van ons verwachten.

 Totaalspektakel 2022

 

Kom dat zien, kom dat zien, kom dat zien!

Wil je onze leerlingen zien schitteren tijdens het totaalspektakel op vrijdag 20 mei om 19 uur, bestel dan je tickets via de QR-code.

Tot dan!

 Digitaal infomoment

 

 

 

Op 7 en 10 maart van 19.00u tot 20.00u organiseren wij een digitaal infomoment

Link vergadering 7 maart 2022: Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Link vergadering 10 maart 2022: Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Openklasdag 

19 februari 2022

 

 

 

 

 

Onze openklasdag gaat (behoudens verstrenging van de maatregelen) door op zaterdag 19 februari van 10 tot 12 en van 13u tot 17u.

Je maakt kennis met het team van Vijverbeek en krijgt uitleg over onze werking (GO!21, TOP!21, zelfregulerend leren, flexibele roosters, boosterzones, …).

Ouders kunnen hun contactgegevens achterlaten zodat we hen bij de start van de inschrijvingen (maandag 7 maart) een herinnering kunnen sturen.

Inschrijven voor de openklasdag kan via deze link of via de QR-code op de flyer.

Vrije plaatsen 2021-2022

1GO!21 -> nog enkele plaatsen

1TOP!21 -> VOLZET

2GO!21 -> Klassieke talen -> nog enkele plaatsen

                  Economie en organisatie -> nog enkele plaatsen vrij

                  STEM-wetenschappen -> nog enkele plaatsen vrij

                  Maatschappij en welzijn -> VOLZET

                  Moderne talen-wetenschappen -> nog enkele plaatsen vrij

2TOP!21 -> VOLZET

(GO!21 = A-stroom / TOP!21 = B-stroom)


Een dag op Middenschool Vijverbeek

De leerlingen nodigen je uit om samen met hen middenschool Vijverbeek te ontdekken. Leer “hun” school kennen a.d.h. van dit filmpje.

Wil je meer te weten komen over middenschool Vijverbeek, klik dan zeker door naar het luik “onze school” en “studieaanbod“. 


Welkom op middenschool Vijverbeek

Wil je graag weten hoe wij werken? Kijk dan zeker naar de volgende filmpjes. 


Visie

Kom meer te weten over de pedagogische visie van middenschool Vijverbeek.

 


STEaM

Elk project van STEaM eindigt met een toonmoment. Op deze manier leren de leerlingen te werken naar een afgewerkt product en dit product ook voor te stellen aan een jury. Het toonmoment kan gaan van een tentoonstelling tot het maken van een filmpje. Hiernaast een voorbeeld van het project: “Naar de maan.”.

 

 GO!21

 Samen werken, samen leven                                                  

Studeer sneller en op een veel aangenamere manier door met je studiegenoten te overleggen. Werk samen en wissel ervaringen uit.

Plan zelf je route                                                                      

Werken en studeren gebeurt niet langer in hokjes. Geen lesuren meer dus je bepaalt zelf op welke wijze en op welk tempo je de doelstellingen bereikt.

Vrijheid en verantwoordelijkheid                              

Werken en studeren gebeurt niet langer in hokjes. Geen lesuren meer, dus je bepaalt zelf op welke wijze en op welk tempo je de doelstellingen bereikt.

 

Lees verder …

 TOP!21

Met TOP!21 bieden we voor de B-stroom een leertraject aan, gebaseerd op onze ervaringen en principes van GO!21.

Talent Ontwikkelen in Projecten (projectmatig leren), om zo de vaardigheden van de 21ste eeuw te ontwikkelen en uit te diepen.

 

Lees verder …

 Gemeenschapsonderwijs

Middenschool Vijverbeek is één van de scholen van het gemeenschapsonderwijs (kortweg GO!).

Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap of kortweg het GO! is een Vlaamse openbare instelling die het officieel onderwijs organiseert in opdracht van de Vlaamse Gemeenschap. Het GO! is een van de drie onderwijsnetten, naast het officieel gesubsidieerd en vrij gesubsidieerd onderwijs.

 

In elke GO! school staan gelijke kansen én kwaliteitsvol onderwijs én samen leren samenleven centraal. In onze visie vind je deze zaken terug.

Lees verder

Contact

 

Adres

Nieuwstraat 124 B

1730 Asse

 

Telefoon

02/451-61-01

 

Mail

leerlingensecretariaat: secretariaat-ms@vijverbeek.be

Openingsuren van het secretariaat

 maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

8 uur tot 12 uur en 13 uur tot 16 uur 30

woensdag:

8 uur tot 12 uur